Echtpaar Jan en Jannie Post 60 jaar getrouwd
Echtpaar Jan en Jannie Post 60 jaar getrouwd Foto: Chris Smits

Diamanten echtpaar geniet nog elke dag

Nieuw Bergen | Op 25 januari 1961 hebben Jan Post en Jannie Rietbergen elkaar in Rotterdam het ja-woord gegeven. Nu inmiddels 60 jaar later heeft burgemeester Manon Pelzer afgelopen maandag het jubilerende paar verrast met een mooi boeket bloemen en welgemeende felicitaties.

Jan en Jannie vonden elkaar in Ridderkerk

De in Rotterdam geboren en getogen Jan en de uit Apeldoorn afkomstige Jannie zijn nu beiden 79 jaren jong. Ze hebben elkaar indertijd tijdens het dansen in Ridderkerk ontmoet en die prille liefde bloeide op tot een huwelijkswals die al zes decennia voortduurt.

Jan heeft heel vroeger op de grote vaart gewerkt en alle wereldzeeën bevaren. Op een gegeven moment werden de lange weken van huis Jan een beetje teveel en kon hij aan de slag als terminalmanager in de Rotterdamse Haven. Jannie heeft als journalist altijd in de printmedia gezeten, eerst bij Het Vrije Volk en later bij de NRC.
Het echtpaar heeft één geweldige dochter en twee prachtige kleinkinderen.

"Het is fijn in Bergen, maar in ons huisje in Zuid-Afrika is het ook echt genieten"

Toen ze in 2003 beiden met pensioen zijn gegaan hebben ze hun oog laten vallen op het Limburgse land, waar ze gedurende een deel van het jaar woonachtig zijn. Voor de resterende tijd vertrekken ze regelmatig naar hun huisje in Zuid-Afrika, waar het ook echt intens genieten is.
Reizen is een gezamenlijke hobby. “We hebben zelfs een wereldreis gemaakt en zijn naar alle plaatsen geweest waar Jan jaren geleden ooit heeft aangemeerd”, vertelt Jannie. Ook spelen Jan en Jannie nog graag een partijtje golf en hebben ze er nog elke dag plezier in. Het liefst al fietsend door de prachtige natuur van de Maasduinen.

Echtpaar Post 60 jaar getrouwd