Goed nieuws voor Luc Peters dankzij afmelding van de concurrentie
Goed nieuws voor Luc Peters dankzij afmelding van de concurrentie Foto: Dartsblog

Mooie meevaller voor Luc Peters

Nieuw Bergen | Nadat Luc Peters uit Nieuw Bergen op dinsdag 16 februari met 6-2 verloor in de finale tegen de Duitser Florian Hempel van het Q-school toernooi en vervolgens ook nog net buiten de top acht viel in het algemeen klassement leken zijn kansen op een PDC-tourkaart verkeken. Maar er kwam goed nieuws uit een onverwachte hoek.

Door afmeldingen op de ProTour van onder anderen Robert Marijanovic, mag de 28-jarige Peters, omdat hij regerend rankingkampioen is van de Nederlandse Darts Bond Heren A, toch meedoen met de Super Series deze week. Het betreft hier wedstrijden die plaatsvinden voor de eerste vier Players Championships van de internationale dartsbond PDC. Naast Peters profiteerde mede-Nederlander Lorenzo Pronk ook van de afmeldingen en is toegelaten tot de Super Series. De afmelding van de 40-jarige Marijanovic kwam vanwege zijn onverwachte kwalificatie en kon zijn deelname zo gauw niet combineren met werk en familie.

De Super Series zijn een aanloop naar het echte grote werk en vinden plaats in Bolton, Engeland van donderdag 25 februari tot en met zondag 28 februari in de Premier Suite van het gerenommeerde Bolton Whites Hotel.