De Eendenhut aan de Ceresweg werd weer druk bezocht
De Eendenhut aan de Ceresweg werd weer druk bezocht Foto: Chris Smits

Massaal erop uit in eigen regio


Nieuw Bergen | Op zondag 21 februari was ook de Eendenhut aan de Ceresweg weer voor het eerst open dit jaar, vanwege de coronamaatregelen alleen om af te halen. De speeltuin is flink in trek bij zowel de Nederlandse als Duitse dagtoerist en het was dan ook een drukte van belang op deze zonnige zondag.

De toeristen wisten weer massaal de weg naar de Maasduinen te vinden

Op de eerste mooie pre-lentedag van 2021 is het Maasduinengebied erg

populair bij de toeristen. Ondanks dat de meeste horeca nog verplicht gesloten is hunkeren we naar buitenvertier met parkeeroverlast tot gevolg.

Zowel bij Het Leukermeer, Landgoed De Hamert als het Reindersmeer stonden vele auto’s in de berm geparkeerd.

Parkeerproblemen in de natuurgebieden

De gemeente Bergen heeft bij toeristische trekpleisters in de natuurgebieden al langer te kampen met de problematiek van de grote parkeerdrukte.

Steeds meer dagjesmensen ontdekken Nationaal Park De Maasduinen en hiervoor is de gemeente blijkbaar niet goed ingericht. De hoeveelheid parkeerplaatsen schiet ernstig tekort, zeker op zonnige dagen in het weekeinde. Daarbij komt nog dat voor de handhaving bij parkeerovertredingen er veel te weinig mankracht beschikbaar is.

Meer parkeerruimte in de nieuwe gebiedsvisie Seurenheide

In de nieuwe gebiedsvisie Seurenheide is het plan dat er meer plekken voor parkeerruimte worden opgenomen, maar wanneer dit uiteindelijk gerealiseerd gaat worden is nog niet bekend. Het is te hopen dat deze problematiek met bijbehorende overlast snel zal worden opgelost, maar
tot die tijd blijft parkeren in het hart van de Maasduinen een groot probleem en voor velen een ergernis.

Parkeer problemen bij De Sluis in Well