Afbeelding
Foto: Jos Derks

Lei Spreeuwenberg dé regio weerman

Nieuw Bergen | Zijn sporen heeft hij al lang verdiend als media-man bij diverse omroepen en reclame adviseur voor veel bedrijven in de regio. Lei Spreeuwenberg is een begrip als het gaat om de weersverwachtingen aan het publiek kenbaar te maken. Zijn unieke en ludieke manier om de de weersvoorspelling van de regionale weerstations aan de man te brengen is altijd weer een mooi moment van de dag, bij regen, hagel, sneeuw of onbewolkte zonneschijn.


"Mijn informatie krijg ik via diverse weerprogramma's binnen. Daarvan maak ik vervolgens de juiste interpretatie voor de weersverwachting van de regio, uitzonderingen daargelaten", zegt Lei van de Prei met een knipoog. "De Prei is een bijnaam die ik heb gekregen en stamt uit de tijd dat ik werkte bij de Veiling ZON als keurmeester van prei en asperges. De telers van de koude grond hadden belang en interesse voor de te verwachten weersomstandigheden en dat was voor mij de reden om met relevante weerberichten te beginnen."

Sinds donderdag 3 maart is Lei Spreeuwenberg te horen op MaasduinenCentraal-radio, om kwart over het hele uur de hele dag door. Luister naar MDC-radio voor aanstekelijke muziek, nieuws uit de regio en nu dus ook met de weersverwachting van Lei ‘van de prei’ Spreeuwenberg.

Lei 'van de prei' Spreeuwenberg