Scan de QR-code om het winnende muziekstuk is te beluistern
Scan de QR-code om het winnende muziekstuk is te beluistern Foto: Facebook

Jeugdorkest het beste

Nieuw Bergen | Het jeugdorkest van de gemeente Bergen heeft deelgenomen aan een landelijke muziekchallenge, een initiatief bedacht en georganiseerd door de Rotterdamse dirigent Ivo Kouwenhoven. De jonge muzikanten uit de gemeente Bergen onder leiding van dirigent Miko Derks werden op 3 maart tot winnaar uitgeroepen.

Door de coronamaatregelen kunnen de jeugdorkestleden helaas al een geruime tijd niet meer repeteren, maar hun dirigent Miko liet zijn oog vallen op de genoemde challenge die door Ivo Kouwenhoven was bedacht. Het plan was geboren en werd voorgelegd aan het jeugdorkest. Iedereen was enthousiast en kon niet wachten om mee te doen. Daarom ging Miko vervolgens snel aan de slag om een mooi arrangement te maken. De kinderen kregen een muziekstuk thuis en moesten flink aan de bak om te gaan oefenen. Af en toe was er een les online om de muzikale jeugd te begeleiden en een helpende hand toe te reiken. En als je je wil onderscheiden van de rest moet er ook nog iets aparts bij en daarom werden er nog een aantal leuke elementen aan toegevoegd zoals zang en bodypercussie. Kortom, het resultaat was geweldig en had Miko met zijn muzikanten een mooie challenge neergezet.

“De gemeente is supertrots op deze muzikale kinderen en hun dirigent die vorige week woensdag door de organisator werden uitgeroepen tot winnaar van de muziekchallenge.”

Afbeelding