Toch geen woningbouw op braakliggend terrein
Toch geen woningbouw op braakliggend terrein Foto: Chris Smits

AVN Groep naar Bergen

Nieuw Bergen | Het Siebengewalds wegenbouwbedrijf AVN Groep verhuist naar industrieterrein De Flammert in Nieuw Bergen. Op het braakliggend stuk grond tussen het autobedrijf Service Centrum Litjens en de doe-het-zelfbouwmarkt Hubo gaat de AVN Groep een loods met kantoor en bedrijfswoning bouwen.

Angelique Fransen, directrice van de AVN Groep geeft aan dat het bedrijf flink is gegroeid en er meer ruimte nodig is. “Inmiddels hebben wij twee asfaltsets continu in gebruik door het hele land en zelfs daarbuiten”, aldus Fransen. In totaal werken er ruim 30 ZZP-ers voor de asfaltverwerker.

Angelique weet zich inmiddels al ruim 15 jaar staande te houden in deze mannenwereld. “Als de gemeente meewerkt ga ik ervan uit dat de bouw in december van dit jaar klaar is en we hopelijk coronaproof toch een feestelijke opening kunnen houden.”

Geplande woonwijk nu van de baan

Door de verkoop van de grond is ook een eventuele verhuizing van Service Centrum Litjens van de baan. Lang is er gesproken om op die plek woningbouw te realiseren en er zou ruimte zijn voor een kleine woonwijk met minimaal 20 woningen. Maar na twee en een half jaar onderhandelen met de gemeente zonder resultaat is Marc Litjens nu blij met de verkoop van de grond aan AVN. “Ik krijg leuke buren” aldus de tevreden garagehouder.