Hou een beetje rekening met onze mooie natuur, met onze mooie Maasduinen zodat we er nog heel lang plezier van kunnen beleven.

De zomertijd is nu echt weer begonnen


Het is april, Pasen ligt weer achter ons en de klok hebben we inmiddels een uurtje vooruit gezet; dan bevinden we ons echt weer in de zomertijd. Voor velen is het altijd weer even wennen, in de ochtend is het dan weer even donker als je opstaat, maar in de avond is het een uurtje langer licht. Tijd om weer van alles te gaan doen, veelal buitenshuis.

De vogels zingen nu uit volle borst, slepen met nestmateriaal om een nestje te bouwen en eieren te leggen. Rupsen gaan zich verpoppen en de kevertjes kruipen overal en nergens. De kruipers en de fluiters... zij doen hun ding, zij weten niet wat het inhoudt om de klok een uurtje vooruit te zetten of om in plaats je laarzen je flipflops aan te trekken. Om zonnebrand in te slaan en een extra biertje te drinken. Deze kruipers en fluiters genieten van dag tot dag. Denken maar aan een ding en dat is voortplanten. Na hun lange reis die ze hebben afgelegd zijn ze zover en hebben ze kriebeltjes in hun buik.

Heb jij ook de kriebels? Lentekriebels, van de jonge lammetjes in de wei, van de eerste dagpauwoog of is het toch die koekoek die je een brede glimlach op je gezicht bezorgt.

Welke kruiper of fluiter jij ook ziet als jouw favoriet. Geniet ervan met volle teugen, want in de lente geniet je dubbel!

Met veel Liefs,
De vrolijke Stadsvogeladviseur
Melanie van den IJssel