Afbeelding
Foto: eigen

Denktank Bergen

Gemeente Bergen | Op Facebook wemelt het van de mensen met kennis, kunde en ervaring. Toch merkte Dio van der Veen uit Aijen op dat velen zich afzijdig houden bij interessante discussies. Vermoedelijk omdat er vaak een hoop geklaagd wordt en men niet altijd respectvol naar elkaar reageert.

Om mensen die zich betrokken voelen bij onze gemeente toch op een constructieve manier bij elkaar te kunnen brengen is Denktank Bergen opgezet. Een besloten groep waarbij diverse onderwerpen behandeld kunnen worden op een respectvolle en opbouwende manier. Dus niet ‘Ja leuk en aardig, maar de gemeente doet hier toch niks aan', maar daarvoor in de plaats ‘Goed idee, hoe zorg je er voor dat de gemeente dit oppakt?'.

De beheerder zal mensen aanspreken op onconstructieve of schofferende berichten. Als leden zich na een waarschuwing toch niet aan de regels houden kunnen ze uit de groep worden gezet. De insteek is dat er op een realistische positieve manier naar haalbare oplossingen wordt gezocht.

Een eerste bericht zal altijd uit een probleem of uitdaging bestaan. Dat kan een verkeerssituatie zijn, maar ook leegstand, overlast, slechte communicatie of uitdagingen bij het organiseren van iets. Als het probleem zo duidelijk mogelijk is geformuleerd kunnen de leden zich hierover buigen. Iedereen vanuit zijn eigen invalshoek. Zo kunnen er nieuwe en soms verrassende inzichten ontstaan. En uiteindelijk hopelijk ook mooie oplossingen.
Inwoners van de gemeente Bergen die geïnteresseerd zijn en mee willen denken of zelf ideeën hebben kunnen zich via Facebook aanmelden bij 'Denktank Bergen'.