Doe mee met de klimaatbingo en win een leuke verrassing
Doe mee met de klimaatbingo en win een leuke verrassing Foto: Gemeente Bergen

Energie update Bergen

Nieuw Bergen | De gemeente geeft een update over de stand van zaken in haar energiebeleid.

In maart zijn er 823 warmtescans uitgevoerd bij koopwoningen gelegen binnen de dijkring Bergen-Aijen en Siebengewald. Afgelopen weken ontvingen de woningeigenaren een persoonlijk adviesrapport met de informatie waar de woning warmte lekt en hoe een mogelijke oplossing te bieden. Naar aanleiding van deze rapporten zijn er inmiddels verschillende energiegesprekken gevoerd met de energieadviseur.

Ben jij een echte klimaatexpert?
Zit jij op de basisschool en wil jij kans maken op een van de leuke beschikbare prijzen? Doe dan mee aan de klimaatbingo en laat zien hoeveel jij weet over duurzaamheid. De bingo bestaat uit foto-opdrachten rondom het thema duurzaamheid. Deze opdrachten mogen op een creatieve manier worden uitgevoerd. Je mag dit alleen doen maar ook met anderen, bijvoorbeeld met vrienden of ouders. Bij deelname ontvang je een leuke verassing. Meer informatie en de bingokaart kun je vinden op de website www.verduursamen2030.nl/klimaatbingo.

Ontvang een extra impuls
Afgelopen weken zijn de eerste aanvragen voor de nieuwe subsidieregeling ontvangen. Hiermee kun je eenvoudige energie-besparende maatregelen zoals tochtstrips, ledlampen, radiatorfolie of isolatie aanschaffen. Meer informatie hierover vindt u op: www.verduursamen2030.nl.