Luuk vertelt over zijn taken binnen het Leesteam van de Kinderboekenweek
Luuk vertelt over zijn taken binnen het Leesteam van de Kinderboekenweek Foto: Chris Smits

Luuk (8) lid leesteam

Well | De achtjarige Luuk Kersten uit Well is een van de negen kinderen afkomstig uit heel Nederland, die geselecteerd zijn als lid van het Kinderboekenweek leesteam. Dit team vormt het gezicht van de Kinderboekenweek en de Kinderjury, en recenseert alle kinderboeken die genomineerd zijn voor de Kinderboekenprijs 2021.

Luuk zit in groep 5 maar beheerst het leesniveau van groep 8. Hij geeft aan dat hij graag en vooral veel leest.

"Lezen kan zo spannend zijn. Ik word heel blij van lezen omdat ik denk dat ik het goed kan, maar het me ook heel rustig maakt. Ik lees bijvoorbeeld elke avond voordat ik ga slapen een stuk uit een boek, zelfs nog in bed. ’s Avonds halen mijn ouders mijn boeken weg uit mijn kamer, omdat ik anders vergeet op tijd te gaan slapen", vertelt Luuk. "Vroeger hebben ze mij veel voorgelezen, maar in groep twee kon ik het al zelf."

Luuk Kersten is het jongste lid van het negenkoppige leesteam dat adviezen uitbrengt aan de organisatie van Kinderboekenweek.

Vorige week maandag 10 mei is de stemweek van start gegaan, waarin alle kinderen uit Nederland tot zondag 16 mei hun stem mochten uitbrengen op zijn of haar favoriete kinderboek. Het boek met de meeste stemmen zal uiteindelijk de Kinderjuryprijs winnen. Binnenkort zal de winnaar bekend worden gemaakt.
Scan de QR-code en bekijk de video waarin Luuk het een en ander op zijn manier uitlegt.

Afbeelding