Myrna van Rens en Martine Janssen-Kersten in Danshuis Well
Myrna van Rens en Martine Janssen-Kersten in Danshuis Well Foto: Chris Smits

‘Het dansen gaat door’

Well | Dansstudio Martine van Martine Janssen-Kersten wordt over genomen door Myrna van Rens van Danshuis Venray. Het was geen gemakkelijke keuze voor de Wellse danslerares die 16 jaar geleden met haar droom was gestart. Ze wil haar afscheid nog wel passend vieren maar hoe weet ze nog niet precies: “We kampen nog steeds met corona dus we zullen het gaan zien.”

Myrna is geen onbekende voor Martine. “We kennen elkaar al lang en hebben dezelfde opleiding gedaan”, aldus Myrna, die de school vanaf september gaat voortzetten onder de naam Dans-huis Well. "Als kroon op het werk van de afgelopen vijf jaar gaan we uitbreiden. Het resultaat van krachten die goed samenwerken. Ik denk dat dit niet toevallig op mijn pad is gekomen. Ik heb enorm veel zin samen met de Wellse collega’s de studio verder te laten bloeien."

Dansstudio Martine heeft leerlingen vooral uit de dorpen Siebengewald, Afferden, Bergen, Well en Wellerlooi. Na zestien jaar neemt Martine vanwege gezondheidsproblemen met pijn in het hart afscheid. De dansschool telde in de afgelopen jaren gemiddeld ruim 200 leden, het laatste cursusjaar onder leiding van Martine wordt in het weekend van 17 en 18 juli afgesloten met een laatste voorstelling. Het slotakkoord voor de 37-jarige danslerares. "Ik ben trots op wat ik in zestien jaren heb bereikt. Van een kleine vereniging in een gymzaaltje bij de basisschool tot een gezonde bloeiende dansschool."

Afbeelding