René Aengenend, Piet Manders, Ton Wijers en Henk Hendriks brengen een toost uit
René Aengenend, Piet Manders, Ton Wijers en Henk Hendriks brengen een toost uit Foto: Frans Thonen

Toren Afferden 10 jaar

Afferden | Wie een blik wil werpen over de mooie natuur die de gemeente Bergen rijk is, zoekt het hogerop en brengt een bezoekje aan de houten uitkijktoren in de achter-tuin van Afferden. Op de bijna 13 meter hoge toren op de hoogste paraboolduin van de Maasduinen heeft men een subliem uitzicht over de heide, zandduinen en bossen ver in de regio.

Tien jaar geleden op Hemelvaartsdag 2 juni 2011 is deze toren, op de plek waar eerst een brandtoren heeft gestaan, feestelijk geopend. Een jubileum dat initiatiefnemer Dorpsraad Afferden niet onopgemerkt voorbij wilde laten gaan. Vandaar dat aan de voet van de uitkijktoren met champagne een toost werd uitgebracht op de ‘jarige’.

Tevens werd een feestelijke actie bekendgemaakt om dit jubileum te vieren en waarmee tegoedbonnen gewonnen kunnen worden. De dorpsraad roept namelijk iedereen op door middel van een foto, tekening, video, schilderij, knutselwerk, verhaal, gedicht of wat dan ook even stil te staan bij "10 jaar Uitkijktoren Afferden”. "Hoe creatiever, hoe beter”, aldus de Dorpsraad. Digitaal inzendingen kunnen tot en met woensdag 30 juni doorgestuurd worden naar uitkijktoren@afferden-limburg.nl. Creaties van kinderen tot en met 12 jaar kunnen worden ingeleverd bij Dorpswinkel Afferden in de Dorpsstraat. Bij inlevering ontvangt men een kleine traktatie. Vermeld in de mail of bij inlevering bij Dorpswinkel Afferden duidelijk je naam, e-mailadres en je leeftijd.