Afbeelding
Foto: Wells Forum

Budget Leefbaarheid Well van start

Well | Iedere vereniging, stichting, organisatie of substantiële groep inwoners kan een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage uit het leefbaarheidsbudget, dat door het Wells Forum beschikbaar wordt gesteld. Het doel van deze bijdrage is het ondersteunen van initiatieven die een merkbare bijdrage leveren aan de leefbaarheid van Well.

Voor een activiteit geldt dat deze gerealiseerd wordt in het belang van Well en er maatschappelijk draagvlak voor is. Het doel moet het algemeen belang dienen en mag geen deel van de inwoners uitsluiten. Zo komt een buurtvereniging niet in aanmerking maar een ‘dorpsbrede' vereniging, stichting of doelgroep of activiteit wel. En de activiteit moet bijdragen aan de leefbaarheid, duurzaamheid en of de economische ontwikkeling van het dorp.

Aanvragen dienen voor 11 juli, met een financiële onder-bouwing en concreet beschreven, te worden aangeboden via info@wellsforum.nl of schriftelijk bij het secretariaat. Het forum beslist na toetsing over het wel of niet toekennen van een bijdrage en communiceert daarover met de aanvrager(s). Na de zomervakantie worden in een openbare bijeenkomst de uitkomsten hiervan gedeeld en al dan niet gehonoreerd.

Individuele activiteiten, bedrijven met een winstdoelstelling, verzoeken met een religieus of politiek karakter, activiteiten die al gerealiseerd zijn, projecten die thuishoren in de jaarbegroting van de aanvragende organisatie en projecten vallend onder de normale financieringstaak van andere organen, zoals de overheid komen niet in aanmerking.

Een project wordt slechts eenmalig ondersteund en toekenning hiervan is voorwaardelijk. Als een project niet doorgaat, om welke reden dan ook, wordt er geen bijdrage verleend en moeten bedragen worden terugbetaald. Bijdragen groter of gelijk aan 1000 euro moeten na afloop van het project verantwoord worden. Het Wells Forum verwacht als tegenprestatie exclusiviteit en naamsvermelding.