Het nu nog braakliggend terrein aan de Lindenlaan
Het nu nog braakliggend terrein aan de Lindenlaan Foto: Eigen

Bewoners Lindenlaan ontstemd over nieuwbouwplannen

Algemeen Politiek

Nieuw Bergen | Een zestal families die aan de Lindenlaan wonen zijn zeer ontstemd over de gang van zaken betreffende de nieuwbouwplannen van de gemeente Bergen. In een brief aan de gemeente uiten zij hun zorgen en bezwaren aangaande deze plannen die pal voor hun deur zouden gaan plaatsvinden.

De onderwerpen die worden aangestipt in deze brief hebben betrekking op de verkeersveiligheid en verkeershinder, waardevermindering van hun woningen en de te verwachten langdurige overlast vanwege de jarenlange werkzaamheden die er ter plekke zullen plaatsvinden, zoals de sloop van Milbouw (net afgerond), de bouw van een nieuw woonzorgcomplex in 2022, de nieuwe dijken die er in 2023 moeten komen en in 2024 de al eerder genoemde woningbouw.

Voorts vinden de bewoners dat de gemeente onzorgvuldig en zelfs in gebreke is gebleven in het hele traject door de huiseigenaren niet te informeren of met hun in overleg te gaan over de voorgenomen bouwplannen.

De gemeenteraad zal op dinsdag 9 november een besluit nemen over de aankoop van de betreffende gronden en de bewoners willen graag voor die datum een gesprek met de verantwoordelijk wethouder. Ook vragen zij spreekrecht aan voor de raadsvergadering van 9 november. 

Het nu nog braakliggend terrein aan de Lindenlaan