Afbeelding
Foto: Eigen

Wegwerkzaamheden in Bergen

Algemeen

Bergen | In de gemeente Bergen zijn op verschillende locaties wegwerkzaamheden gaande of staan binnenkort gepland en dient het verkeer met omleidingen en enige overlast rekening te houden. Zo is bijvoorbeeld de Oude Kerkstraat tot en met zaterdag 6 november afgesloten en starten op maandag 8 november de werkzaamheden aan de Siebengewaldseweg, als de weersomstandigheden het toelaten. Naar verwachting is deze klus op vrijdagmiddag 12 november afgerond.

Vanwege de werkzaamheden wordt de Siebengewaldseweg tussen de N271, de ovonde, en de komgrens afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De trottoirs blijven begaanbaar en doorgaand verkeer wordt omgeleid via Afferden. Fietsers kunnen te voet de werkzaamheden passeren over het trottoir. De Vlammertsehof is bereikbaar via de Flammert ter hoogte van de bouwmarkt. Hiervoor worden de paaltjes tijdelijk verwijderd. Daarnaast blijft de verbinding tussen de Vlammertsehof en de Sint Petrusstraat open. Deze kruising is vorig jaar nog opgeknapt en blijft ongewijzigd.

Over het hele traject wordt de weg wordt voorzien van nieuw asfalt. Zowel de deklaag van de rijbaan als de fietspaden worden vervangen. De rode fietspaden worden verbreed tot 1,25 meter en worden er nieuwe markeringen aangebracht. Daarnaast wordt de verkeersveiligheid verbeterd. De kruising met de Flammert krijgt eenzelfde verkeersplateau als de kruising met de Sint Petrusstraat. Verder wordt gewerkt aan een veiligere situatie voor fietsers tussen de Boermansstraat en de Burgemeester van Kempenstraat.