Wethouder Splinter houdt 'm vakkundig recht tijdens het planten
Wethouder Splinter houdt 'm vakkundig recht tijdens het planten Foto: Chris Smits

Wethouder Splinter plant eerste boom in kader van Gebiedsvisie Seurenheide

Video Natuur Politiek

Well | Wethouder Antoon Splinter heeft bij Seurenheide namens de gemeente het startschot gegeven en daarmee is begonnen met het planten en herplanten van bomen in Well en Siebengewald.

Rond De Vissert in Well worden de komende weken verschillende groenstructuren aangelegd in het kader van de Gebiedsvisie Seurenheide. De wethouder heeft de werkzaamheden op donderdag 3 februari afgetrapt door symbolisch de eerste boom te planten. Het college van B&W heeft eind 2020 de Gebiedsvisie Seurenheide vastgesteld. Met deze groenaanplant wordt een deel van de groenstructuren uit de gebiedsvisie alvast gerealiseerd. Het is bedoeling dat deze groenstructuren zich de komende jaren verder ontwikkelen.


Compensatie
Naast de groenaanplant in De Vissert gaat de gemeente de komende weken in totaal 167 bomen herplanten. Deze bomen vervangen de bomen die in 2020 zijn gekapt, omdat ze na controle ziek of al gedeeltelijk afgestorven bleken te zijn. De nieuwe bomen worden aangeplant in bestaande lanen naast de Nieuweweg, Baalsedijk en Ceresweg in Siebengewald. Ter bevordering van de biodiversiteit in het kader van de plaagbestrijding heeft de gemeente ervoor gekozen een mix van verschillende soorten bomen terug te planten.