Afbeelding
Foto: eigen

Dit wil ik even kwijt

Ik ben Gerrie Ebbing en woon al sinds 1986 samen met mijn man in deze mooie natuurrijke gemeente.

Jarenlang ben ik werkzaam geweest als Post-Bode/Bezorger en nu als natuurgids en vrijwilliger in de bibliotheek. Als ik met onze hond (3x daags) wandel kan ik erg van de natuur genieten.


Dat is niet gek zult u denken , zeker in deze coronatijd met al zijn beperkingen, is dit een kadootje. Wat is het probleem zult u denken. Wel, vroeger hadden we als leus: "Laat niet als dank voor het aangenaam verpozen hier de schillen en de dozen." In die tijd had je nog geen blikjes, plastic flesjes en gevulde hondenpoepzakjes die ik nu volop vind tijdens mijn wandeling in het bos.


Ik zal niet de enige zijn die zich hieraan stoort. Wandelend met onze hond loop ik graag een route waar geen zwerfafval ligt, dus plastic zak en handschoen mee om het 'verloren' afval te verzamelen. Zo wil ik bijdragen aan een schoon bos.


Doel van dit verhaal is mensen aan te sporen om afval in de afvalbakken de deponeren en niet in de natuur achter te laten onder het motto: "Wat vol mee kan voor onderweg kan zeker leeg mee retour." Zo houden we onze gemeente schoon , iedereen blij mens en dier.


Groet,
Gerrie Ebbing