Ingebruikname bankjes
Ingebruikname bankjes Foto: Chris Smits

Pauzeplek in wandel-lint

Algemeen Maatschappelijke discussie

Nieuw Bergen | “De nieuwe zitbanken vervullen behoefte van inwoners én dagbesteding in Nieuw Bergen”, aldus Piet ten Haaf voorzitter van de Dorpsraad Nieuw Bergen 

Inwoners en mensen van de dagbesteding in Nieuw Bergen kunnen sinds kort gebruik maken van drie nieuwe zitbanken. Gemeente Bergen heeft deze zitbanken geplaatst op verzoek van de dorpsraad Nieuw Bergen en de beweegcoaches van Bergen Beweegt Natuurlijk, mede namens de dagbestedingsaanbieders Proteion en Dichterbij.


Twee zitbanken zijn geplaatst in de groenstrook op de hoek van de Jeroen Boschstraat en de Pieter Breughelstraat. Deze locatie is in goed overleg met de buurtbewoners gekozen. “Nu hebben we een extra pauzeplek in ons wandel-lint tussen Maasduinenstaete en de dagbesteding in Den Asseldonk” aldus beweegcoach Dien van Dinter. De derde bank is geplaatst bij de ingang van Den Asseldonk. Nu kunnen mensen van de dagbesteding de zitbank bij Den Asseldonk ook gebruiken als zij bijvoorbeeld buiten willen wachten op het taxibusje. 

Gemeente, dorpsraad en Bergen Beweegt Natuurlijk hebben ieder één bank voor hun rekening genomen. De drie zitbanken zijn inmiddels geplaatst door de buitendienst van Gemeente Bergen. Uiteraard mag iedereen gebruik maken van de banken. 

Onthulling banken
Op donderdag 10 februari zijn de drie zitbanken officieel in gebruik genomen in het bijzijn van wethouder Claudia Ponjee van Gemeente Bergen en een afvaardiging van de dorpsraad Nieuw Bergen en Bergen Beweegt Natuurlijk.