Hier zullen we in ieder geval nog een tijdje op moeten wachten
Hier zullen we in ieder geval nog een tijdje op moeten wachten Foto: Chris Smits

Plan dialect-plaatsnaamborden in de ijskast

Algemeen Maatschappelijke discussie

Nieuw Bergen | De motie ‘Onderzoek plaatsnaamborden in dialect’ die in juli vorig jaar tijdens een raadsvergadering unaniem werd aangenomen is door het college en met name wethouder Ponjee opgepakt, maar de conclusie is dat het plan om de plaatsnamen ook in het dialect op de borden te vermelden voorlopig in de ijskast gaat. Dit bleek tijdens de raadsvergadering van maandag 14 februari jongstleden.

Op vragen van John Cornelissen (CDA) aan de wethouder over de status van dit initiatief, vertelde mevrouw Ponjee dat er afgelopen december een bijeenkomst is geweest met vertegenwoordigers van de dorpsraden en de initiatiefnemer Henk Erren. Uit deze bijeenkomst werd duidelijk dat er onder de bewoners nog te weinig draagvlak was voor dit plan en dus geen urgentie om het initiatief op korte termijn uit te voeren. “We blijven in contact met de dorpsraden en het plan is zeker niet van de baan”, aldus de wethouder.

Aangezien de gemeente plannen heeft om binnen enkele jaren de entree van verschillende dorpen aan te passen en waar nodig te verplaatsen in verband met hoogwateraanpassingen, is het voornemen dat, wanneer voldoende draagvlak en consensus is bereikt aangaande de dialect plaatsnaamborden, deze aanpassingen te gaan combineren en daarmee ook kosten te besparen.