Afbeelding
Foto: QR

Ik ga dus wel stemmen

Wat is er toch aan de hand met het politieke bestuur in onze gemeente?

Na het lezen van de berichten van Niek van de Hurk in Bergen Limburg Online d.d.16-1 en van Roel van der Veen in de Maasduinen Courant d.d. 27-1 maak ik mij zorgen over de bestuurscultuur in onze mooie gemeente.

Ook ik hoor veel ongenoegen en negatieve geluiden over hoe men met elkaar omgaat in de Bergense gemeentepolitiek en dat er een wethouder is die zich boven de medebestuurders stelt. Hierdoor krijg je het idee dat het bestuurlijke ambtenarenapparaat zich eerder tegen dan voor de inwoners van Bergen profileert. Met de komende gemeenteraadsverkiezing in het vooruitzicht wil ik een paar algemene adviezen meegeven aan de komende bestuurders.

1. Luister en ga respectvol om met elkaar.

2. Geef elkaar de ruimte om een standpunt duidelijk te maken waarna op democratische wijze gestemd kan worden.

3. Geef het nog te schrijven coalitieakkoord voldoende ruimte voor aanpassingen en democratische beslissingen. (Dus timmer het niet vooraf helemaal dicht)

4. Ga in overleg met de bewoners en maak duidelijk waarom men een bepaalde beslissing neemt.

5. De mogelijkheid om het spreekuur, op afspraak, weer in te voeren.


Er zijn allicht meer punten die de bestuurders ter harte zouden kunnen nemen maar ik hoop dat na de gemeenteraadsverkiezing er een evenwichtig en sociaal bestuur zitting neemt in onze gemeente Bergen.

Nog even dit. Ga wel stemmen want anders heb je geen recht van spreken. 

Ik ga dus wel stemmen.


Een bezorgde inwoner,
Alex Ebbing