Afbeelding
Foto: Eigen

Officiële opening ‘Huiskamer van Maria’

Algemeen Hobby & vrijetijd Kunst & cultuur

Bergen | Eindelijk , na twee eerdere pogingen, kan de Huiskamer van Maria officieel geopend worden. Samen met Bergen Toen en Nu, die ook hun vaste plek hebben gevonden in de Huiskamer, is dan nú de tijd aangebroken voor een officiële opening, die plaats zal vinden tijden het openingsweekend op 7, 8, 9 en 10 april 2022. Er vinden deze dagen voor jong en oud, diverse activiteiten plaats.

Naast de opening op donderdag van 16.00 tot 18.00 uur zal er tevens gestart worden met het programma voor de rest van het weekend. Op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur is er een dorpsavond voor inwoners van (Oud) Bergen, met hierin een presentatie van Bergen Toen en Nu over het verleden van het dorp. Tevens is er een korte presentatie van wat de Huiskamer voor het dorp wil en kan betekenen.

Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 april tussen 11.00 en 16.00 uur is er een doorlopende fototentoonstelling en diapresentatie, met tevens de presentatie van de vernieuwde website, inclusief Bergs woordenboek. Ook vindt er een fototocht met gids plaats langs legendarische panden, en zijn er oud-Hollandse spelen met passende muziek.

Op zaterdag 13.30 uur is er een optreden van zangkoor Unique. Loop gerust eens binnen om een kijkje te nemen, elkaar te ontmoeten en herinneringen op te halen in De Mariaschool aan de Kerkstraat in Bergen.

Tijdens de openingsdagen is het mogelijk om gebruik te maken van de buurtbus. Hiervoor dient u minimaal een dag van tevoren een afspraak te maken via telefoonnummer 06 - 5702 2619.