Nieuwbakken Raads- en Commissieleden slaan hun vleugels uit

Vrijdag 13 mei 2022 heeft de gemeente Bergen een introductiemiddag geregeld voor de nieuw toegetreden raadsleden en de nieuwbenoemde commissieleden. Maar liefst een groep mensen van 35 personen gingen op tour om zich op de hoogte te stellen van burgerinitiatieven. Om 15.00 uur werden zij welkom geheten in het OCB te Nieuw Bergen. Vooraf kreeg de Stichting Welzijnsbevordering Bergen het verzoek om een aantal burgerinitiatieven nader toe te lichten.


Door een 4-tal sprekers werd informatie gedeeld over:
-de Stichting Welzijnsbevordering Bergen
-het OntmoetingsCentrumBergen
-de Stichting Buurtbus Bergen
-de Stichting Vincentius Bergen


Voor de Stichting Vincentius Bergen een uitgelezen mogelijkheid om de dames en heren politici van de gemeente Bergen te wijzen op dagelijkse beslommeringen van dorpsgenoten die rondom het minimumbestaansrecht leven. Zo werd ook even stilgestaan bij het juist in deze periode veel besproken onderwerp: energiearmoede.


De hoge maandelijkse energierekening hakt er bij heel veel gezinnen flink in. De doelgroep kan zich nu al bij de gemeente melden om in aanmerking te komen voor de eenmalige subsidie van 800 euro.
Kortom: maak hier gebruik van.


Na afloop kregen de vier sprekers heel veel positieve feedback van hun gasten. Op FB verscheen op 14 mei zelfs het volgende geciteerde bericht:

“De presentatie was indringend en velen van ons vroegen zich af waarom de gemeentelijke bijdrage voor deze activiteiten zo beperkt is. De oproep van de penningmeester van de SVB aan de aanwezige politici moet wat mij betreft snel worden vertaald in een gezamenlijk streven om hun werk niet alleen te prijzen, maar vooral beter financieel te steunen.”