Afbeelding
Foto: Spartaan

Bergense Bridgeclub organiseert Aspergedrive

Algemeen Sport

Bergen | De Bridgeclub uit Bergen organiseert inmiddels voor de 36e keer de befaamde aspergedrive. Er wordt gespeeld in meerdere competitielijnen (sterktes) met een totaal van 72 paren.

De deelnemers komen met name uit de regio maar ook uit het gehele land! Een aantal van hen overnacht dan in hun camper, in een van de mooie B&B’s of bij familie. Er is een groot aantal bridgers dat elkaar, na alle coronaperikelen, weer kan ontmoeten bij deze bridgewedstrijd. Men komt graag om in een ontspannen sfeer te genieten van deze sport en natuurlijk voor de gezelligheid.

Niemand gaat met lege handen naar huis. Zoals de naam al doet vermoeden zal het prijzenpakket bestaan uit asperges. In diverse soorten en maten, afhankelijk van de geleverde prestatie. Normaliter wordt de aspergedrive gesponsord door verschillende restaurants, die dinerbonnen ter beschikking stellen. Vanwege de slechte tijden die de horeca door de coronacrisis heeft doorgemaakt, heeft de organisatie er ditmaal van afgezien om de restaurants hiervoor te benaderen. Maar men kan zelf met asperges naar huis, dus een lekker maaltje houdt eenieder er zeker aan over.

De aspergedrive wordt gehouden op vrijdagavond 10 juni in de Klaproos in Siebengewald. Het aantal beschikbare plaatsen is bijna bereikt, maar geïnteresseerden kunnen zich nog melden via het inschrijfformulier op de website 23008.bridge.nl/ of telefonisch contact opnemen met Mieke Bosmans via nummer 06 - 2249 6417.