Dio van der Veen was zeer tevreden over de opkomst
Dio van der Veen was zeer tevreden over de opkomst Foto: Chris Smits

Aijen steekt Bergen naar de kroon

Algemeen

Aijen | Waar de jaarmarkt in Nieuw Bergen, daags na Hemelvaart een weinig sfeervolle indruk achterliet, pakte Aijen op zaterdag 29 mei flink uit met het dorpsfeest ‘Tussen de Dieken’ op het grasveld bij de Antonius-Abtkapel. Vele bezoekers en dorpelingen bezochten onder een waterig zonnetje het gezellige dorpsfeest waar voor jong en oud van alles te beleven viel.


“Er is al twee jaar geen kermis geweest vanwege corona en we vonden dat we wel eens goed mochten uitpakken”, sprak Dio van der Veen. “We hebben veel sponsors gevonden en we hadden nog wat geld in de kas.”

Het initiatief lag bij de Werkgroep Kermis met afgevaardigden van het gilde, de dorpsraad en de carnavalsvereniging. Er waren diverse activiteiten, zoals een kunst- en hobbymarkt, een huifkartocht door Aijen, een kleedjesmarkt met speelattracties en schminken. Ook het eten en drinken mocht natuurlijk niet ontbreken en ‘s avonds was er een gezellig feest met live muziek.

“De opkomst is hoger dan verwacht en ik kan me goed voorstellen dat er volgend jaar weer een ‘Tussen de Dieken’ wordt georganiseerd”, zo besluit Dio.