Negen kinderen namen afscheid van de basisschool
Negen kinderen namen afscheid van de basisschool Foto: 't Kendelke

Afscheidsmusical en dinershow ‘t Kendelke

Algemeen Jeugd voor Jeugd Kunst & cultuur

Siebengewald | Op 19 juli namen de kinderen van leerjaar 8 van basisschool ‘t Kendelke afscheid van hun basisschooltijd met een “Beach party” dinershow, voor hun ouders, broers en zussen. Zij werden daarbij begeleid door de leerkrachten van leerplein bovenbouw. Dennis en Moniek van eetwinkel de Frietkroam uit Siebengewald namen het culinaire gedeelte voor hun rekening. De bediening was in handen van de leerkrachten en de kinderen.

In eerste instantie was het de bedoeling dat dit evenement plaats zou vinden op de speelplaats bij de school. Maar dit keer gooide niet de regen, maar de tropische temperatuur roet in het eten en moest er snel een alternatief gezocht worden. Gelukkig kon de show verplaatst worden naar de Klaproos. Daar was het heerlijk koel, zodat de gasten in een relaxed sfeertje konden genieten van al het moois en lekkers.

Rond kwart voor zes druppelden de families van de kinderen een voor een binnen, waar ze verwelkomd werden met een Hawaïslinger en een lekker koel drankje. Nadat de ouders hun gereserveerde plaatsen hadden gevonden heetten Merle en Ties de gasten welkom, waarna de kinderen de show openden met een dansmedley van zomerse liedjes, gevolgd door een videodemonstratie op een groot scherm van de turn skills. 


De stemming zat er meteen goed in! Tussen de gangen door werden de gasten getrakteerd op een gevarieerde show vol met cabaret, toneel (waaronder een reis door hun basisschoolverleden met een goede imitatie van de leerkrachten), zang, dans, een goochel-act met echte verdwijntrucs, een mini-musical over een gezin dat een weekendje naar Parijs gaat, waarbij de zoon des huizes een spectaculaire reddingsactie uitvoert tijdens de aankomst van de Tour de France op de Champs-Élysée en een Kahoot quiz mét prijzen!  Alles uitgevoerd en bedacht door de kinderen, die ondanks het feit dat ze maar met z’n negenen waren, een avondvullend programma in elkaar hadden gezet. 

Creativiteit is in Siebengewald voor de toekomst gegarandeerd! Al met al was het een zeer geslaagde avond die afgesloten werd met een slotlied van de kinderen en een lied van de leerkrachten, waarin de kinderen een voor een de revue passeerden en waarbij er hier en daar een traantje weggepinkt werd door de ouders. 

De kinderen en hun families kunnen terugkijken op een geslaagde avonden een leuke schooltijd op ’t Kendelke. Na een: “veel succes in de toekomst”, ging iedereen moe, maar voldaan naar huis.