Ben en Miep Hesen - Geenen
Ben en Miep Hesen - Geenen Foto: Chris Smits

Briljanten paar, op naar de 70 jaar

Algemeen

Nieuw Bergen | Café Geenen in (oud) Bergen was de thuishaven van Miep en de plek waar ze haar grote liefde Ben Hesen heeft leren kennen. Ben was een graag geziene gast, zowel om een biertje te drinken maar ook als postbezorger bij de PTT. 

Op 8 augustus 1957 heeft het paar elkaar het ja-woord gegeven op het Bergense gemeentehuis, waar de burgemeester hen in de echt verbond. De inmiddels 92-jarige Ben heeft zijn loopbaan fluitend volbracht bij de posterij en daar kon hij als 57-jarige al met pensioen. Miep is nu 87 jaar en heeft ruim 60 jaar in de zaak van haar broer Frans gewerkt. 

Nadat het stel hun huis aan de Keulerstraat hadden overgedaan aan kapelaan Heijmans zijn ze in Gennep gaan wonen om na 30 jaar weer terug naar de gemeente Bergen te komen en zich in de Johannes Vermeerstraat te vestigen. Het huwelijk heeft vier kinderen voortgebracht, drie zonen en een dochter. Inmiddels prijzen ze zich gelukkig met hun zeven klein- en vier achterkleinkinderen. 

Jarenlang heeft het echtpaar als vrijwilligers tafeltje-dek-je rond gebracht in de regio, en Miep is tot op de dag van vandaag vrijwilligster bij de oudjes in Maasduinen Staete. “Dit wil ik nog minimaal twee jaar doen dan ben ik daar 25 jaar actief”, lacht de kwieke Miep, die haar tijd verder slijt met het lezen van boeken en de zorg voor anderen. “Ze heeft al een hele bibliotheek gelezen”, geint Ben. Het geheim om het 65 jaar met elkaar vol te houden. “Elke dag een rood wijntje voor Ben en verder elkaar vrij laten”, zegt Miep wijselijk.


Ben en Miep Hesen - Geenen - Chris Smits