Cora Leek
Cora Leek Foto: Cora Leek

De bonus

In mijn vorige column deelde ik naar aanleiding van de garageverkoop in Bergen gratis idealen uit, een beetje zoals Boudewijn de Groot het testament van zijn jeugd opmaakte. Nu is het tijd voor een bonus.

Ik ben namelijk een denktank vol ideeën. Voordat ik het deksel daarvan oplicht, spreek ik met jullie af dat niemand me vertelt dat ze onmogelijk zijn. Want bij alle wereldproblemen van deze tijd zijn we gebaat met oplossingen en niet met gezeur.

In mijn vorige woonplaats Gouda had ik bedacht dat Gouda van de nood een deugd kan maken. Op de slappe veengrond verzakken daar namelijk huizen en straten, waardoor de stad blijvend geconfronteerd wordt met grote financiële problemen. Een bezoek aan verzakte panden en straten, aangevuld met presentaties over de torenhoge kosten en oplossingen, zou ook nog eens een mooi project zijn voor werkloze jongeren. De directeur van de VVV knikte ja en amen en dat was het.

Nu heb ik een oplossing in gedachten voor de overtollige opbrengst van zonnepanelen, waar je straks niks meer voor krijgt, maar die je in een ander seizoen goed kunt gebruiken.

Wie o wie ontwerpt een eigen batterij voor de opslag van die zonne-energie?

Denk erom: Geen ‘nee joh’ en ‘ja maar’.

Cora Leek