Aan het strand onder de zon voelt alsof je aan de Middellandse Zee bent
Aan het strand onder de zon voelt alsof je aan de Middellandse Zee bent Foto: Chris Smits

Spaanse droom aan Playa de Maasduinen

Well | Terwijl de bouw nog in volle gang is zijn de Venrayse horecavrienden Daan Spee en Bjorn Winnen toch alvast gestart met hun Spaanse droom aan het Leukermeer te realiseren.


"Dit seizoen werken we vanuit onze pop-up keuken en zijn we alleen open als het droog is", vertelt Daan enthousiast. Op de kop van Marinapark Leukermeer is het nieuwe restaurant Mio Mucho in aanbouw. Zoals de naam al verraadt is de Spaanse keuken leidend binnen het nieuwe concept. "We werken met de beste Spaanse producten en ingrediënten, alles het liefst zo puur mogelijk", vertelt chefkok/eigenaar Bjorn vol

passie. Hij heeft het concept samen met de familie Van Wiefferen bedacht en helemaal uitgewerkt.

Voorlopig is alleen het geïmproviseerde terras open, de compagnons hebben er de volste vertrouwen in dat ze over een maand of twee de deuren officieel kunnen openen. De zaak telt straks zowel buiten als binnen in totaal 120 zitplaatsen.

Een open keuken met een verse vis-vitrine


"Er komt een open keuken met een verse vis-vitrine, net zoals je in Spanje op de markt en in de horeca overal ziet. Bovendien krijgen we het speciaal voor ons gerijpte 'dry-age' rundvlees, dat we op een van de vijf houtskool barbecues gaan bereiden", aldus Winnen.


Over het tekort aan personeel zijn de heren niet zo bang. "Wie wil er nou niet op deze unieke en prachtige locatie werken", lacht Daan. "We hebben inmiddels een groot team van jongeren uit Venray die we dagelijks ophalen en ook weer naar huis brengen." 

De pop-up versie van restaurant Mio Mucho is nu nog alleen bij mooi weer open van 12.00 tot 20.00 uur. Reserveren is vooralsnog niet mogelijk maar als de vaste locatie gereed is zal dat wellicht gaan veranderen.

Afbeelding