Met de camper op pad in de Maasduinen
Met de camper op pad in de Maasduinen Foto: Chris Smits

Toerist in eigen Regio

Nieuw Bergen | In een vierdelige miniserie onder de naam 'Toerist in eigen Regio' gaat Chris Smits met een camper naar verschillende campings en camperplaatsen in de Maasduinen om zelf te ervaren hoe het is om als toerist hier te gast te zijn en hierover verslag te doen. 

Tijdens zijn bezoekjes worden zowel de toeristisch ondernemer als ook een aantal gasten geïnterviewd. "Ik heb bewust voor vier totaal verschillende bedrijven gekozen om een breed beeld te krijgen", aldus de lokale toerist. De tour start bij camping de Smal, net buiten de kom van Nieuw Bergen. Het is een gezellige kleinschalige camping waar ze vooral oog hebben voor rust en kleine kinderen. De volgende stop is op de camperplaats bij dagstrand Seurenheide in Well, een echte ouderwetse camperplaats waarbij vrijheid voorop staat en Joep altijd in is voor een praatje. De derde bestemming zal zijn bij Camping Rooland in Afferden, een echte familiecamping met veel entertainment en een fantastisch mooi zwembad. Als laatst stop is motorcamping De Hei in Siebengewald aan de beurt, en daar gaat de 'Toerist in eigen Regio' ervaren of het normale camperleven enigszins aansluit bij de wereld van stoere motoren en ruige bikers.

Vanaf zondag 14 augustus komt er elke week een nieuwe aflevering van "Toerist in eigen Regio" online op de website en ook op Facebook van MaasduinenCentraal.