De Bergse vrijwilligsters hebben weer flink opgeruimd
De Bergse vrijwilligsters hebben weer flink opgeruimd Foto: Brigitte Dolmans

Maasoevers in Bergen weer opgeschoond

Algemeen Maatschappelijke discussie Natuur

Bergen | Op zaterdagochtend 17 september is een groep gemotiveerde Bergse vrijwilligsters in het kader van World Cleanup Day aan de slag gegaan om de oevers van de Maas weer een stuk schoner te maken. Naar verwachting zijn in heel Limburg honderden vrijwilligers langs de Maas op pad geweest om zwerfvuil op te ruimen. 

Op deze zaterdag werd er om 10.00 uur verzameld bij De Mariaschool in Bergen, waarbij de door Prowin gesponsorde hesjes en handschoenen werden verdeeld onder de ‘Cleanup’-deelnemers. Vervolgens ging het hele gezelschap vol goede moed richting de Maas om de oevers eens flink onder handen te nemen. Er werd behoorlijk wat rommel verzameld en de stemming zat er goed in, totdat de opruimploeg wel een heel opmerkelijke ontdekking deed. Vele kilo’s van, naar het zich liet aanzien, al dan niet vervuilde kattenkorrels of kattengrind waren gedumpt in kapotte zakken, waarbij de schoonmaakploeg zelfs een kruiwagen moest inzetten om de rotzooi weg te krijgen.


Ondanks deze tegenslag werd rond het middaguur de aftocht geblazen en gingen de opruimploeg weer richting Mariaschool, om aldaar te genieten van een welverdiend kopje koffie of thee met een heerlijk stuk zelfgebakken taart en andere lekkernijen.