Tussen de wol, stoffen en fournituren is Tessa helemaal in haar element
Tussen de wol, stoffen en fournituren is Tessa helemaal in haar element Foto: Chris Smits

Een zaak voor al uw creativiteit

Stitch en Sew is een winkel waar we echt naar uitgekeken hebben, Niet meer voor elk rolletje garen of naalden naar een plek moeten rijden buiten ons dorp, want voor stoffen, breigaren en allerlei fournituren is deze winkel een uitkomst. Voor onze creativiteit zijn er nu gelukkig dichtbij allerlei spullen te krijgen die we nodig hebben. (Door Radboud en Simone Brouwer)


Maar wie is nu diegene die hiervoor een winkel opende? Haar naam is Tessa Taylor, 27 jaar jong en geboren in Venray maar opgegroeid in Well. Na een vierjarige opleiding bij de Boxtelse vakschool creatieve opleidingen, richting hoedenmaker en textiel, is ze met vlag en wimpel geslaagd voor haar diploma. Ze weet dus echt waar ze over praat en kan eenieder van vakkundig advies voorzien.
De start van de winkel ging niet echt zoals Tessa gehoopt had, want corona gooide roet in het eten. De winkel moest

dicht maar de kosten van winkelhuur en energie
gingen gewoon door. Bovendien lag het carnavalsleven stil en daarmee ook het maken de carnavalskleding. Het ontwerpen en maken hiervan is voor Tessa één van de belangrijke pijlers van haar bestaan. Des te knapper dat ze haar hoofd boven water heeft weten te houden.
Door haar bijzondere gave voor creativiteit heeft ze verschillende opdrachten gekregen om hoeden te ontwerpen en te maken. Uit het hele land weten mensen haar te vinden voor unieke

hoeden. Ook heeft Tessa een professionele borduur-machine aangeschaft om voor bedrijven en vereni-gingen logo's op allerlei soorten kleding, zoals T-shirts, jassen en petten te borduren, maar ook particulieren kunnen bij haar terecht. Er is ruime keuze in allerlei ontwerpen en kleuren, je kunt het zo gek niet bedenken of het is te borduren.
Op alle sociale media zoals Facebook, Instagram en Snapchat weten klanten haar vinden. Het nieuwste medium is TikTok, waar ze haar leuke ontwerpen laat zien.
Tessa timmert stevig aan de weg, want je kunt er ook terecht voor het herstellen of aanpassen van kleding, en in de middag of avonduren geeft ze ook nog workshops voor kinderen en volwassenen. Mocht u belangstelling hebben voor een van haar workshops, dan kunt u op haar socials en op haar website alle ins en outs vinden: www.stitch-sew.nl

Eveneens vermeldenswaard is dat Tessa ook al uw kleding kan herstellen, zoals onder andere het inkorten van broekspijpen en rokken, maar ook voor eenvoudige klussen waar u geen tijd voor hebt óf waar u misschien helemaal geen zin in hebt, zoals aan het aanzetten van knopen, komt deze hulp voor u mogelijk als geroepen. Loop gerust eens binnen in deze mooie en goed gesorteerde zaak en laat u adviseren. Samen overleggen over creativiteit, materialen, workshops, reparatiemogelijkheden, Tessa staat voor u klaar en helpt u graag!

Afbeelding