Samen een gezonde toekomst tegemoet
Samen een gezonde toekomst tegemoet Foto: KERNgezond

Inspiratietour door Noord-Limburg groot succes

Algemeen Jeugd voor Jeugd Maatschappelijke discussie

Nieuw Bergen | In het afgelopen half jaar werden kinderen door heel Noord-Limburg geïnspireerd naar een gezonde leefstijl. Middels de ‘inspiratietour’ beleefden ze een zintuigelijk feestje waarbij ze op een actieve manier bezig waren met gezond bewegen en gezonde voeding. Samen een gezonde toekomst tegemoet!

De Inspiratietour is een initiatief van drie organisaties die gezondheid hoog in het vaandel hebben staan, te weten: ‘Wat kies jij?’-Gezondste Regio Noord-Limburg, Kokkerelli en KERNgezond.  Stichting ‘Wat kies jij?’ wil alle 280.000 inwoners van Noord-Limburg inspireren, informeren en activeren tot het maken van gezonde keuzes om zo de gezondste regio van Europa te worden. Mede dankzij de ondersteuning van Het Rijk, Provincie Limburg, Regio N-L en de Coöperatieve Rabobank kunnen deze stappen richting de Gezondste Regio gezet worden.

Vanaf april reisde de inspiratietour langs verschillende basisscholen kriskras door Noord-Limburg. Zo vond de aftrap plaats in Blerick, werden onder andere Nieuw Bergen, Afferden en Gennep aangedaan en was de afsluiting op basisschool De Peddepoel in Wanssum. 

De kinderen beleefden elke keer weer zes verschillende onderdelen waarbij bewegen of voeding centraal stonden. Elke activiteit werd afgetrapt met een actieve warming-up op muziek, waarna het tijd was om aan de slag te gaan. Zo maakten ze een heerlijk en gezond gerechtje bij een foodtruck, leerden ze alles over tomaten of champignons met Tasty Tom en dachten ze zelf na over hun eigen ideale, gezonde gerechtje. Als beweegonderdelen stonden er een kickboks-clinic op het programma alsmede een bootcamp en werden er heerlijke smoothies gemaakt op de innovatieve smoothiefiets. Allemaal onderdelen om de kinderen te inspireren om gezonde keuzes te maken om zo op te gaan naar een gezonde toekomst!

De inspiratietour was een groot succes en een enorme meerwaarde voor de deelnemende kinderen en scholen. De jeugd heeft kennis opgedaan om gezonde keuzes te maken en de scholen gaan hebben zich gecommitteerd om actief aan de slag te gaan om een gezonde basisschool van de toekomst te worden of te blijven.