Vrijwilligers gezocht om kinderen te begeleiden
Vrijwilligers gezocht om kinderen te begeleiden Foto: Ruitersportcentrum Seurenheide

Vrijwilligers gezocht voor Seurenheide

Algemeen Hobby & vrijetijd Jeugd voor Jeugd Maatschappelijke discussie Sport

Well | Op manege Seurenheide in Well word al jaren met groot enthousiasme les gegeven aan jonge en oudere ruiters. Een bijzondere groep zijn de mindervalide ruiters. Begeleid door vrijwilligers, ouders of vrienden rijden zij wekelijks op de manege of in de aanliggende bossen van Well.

Op de manege zijn hiervoor diverse paarden, pony’s en materiaal beschikbaar, zoals aangepaste zadels, opstapjes en zelfs een tillift om de ruiters te paard te helpen. In de meeste gevallen heeft elke ruiter wel een lievelingsdier. De band tussen ruiter, paard en vrijwilliger is vaak onvoorspelbaar innig en geweldig om te zien of te ervaren. Ruiters met beperkte communicatieve mogelijkheden komen tijdens het rijden op een paard tot bloei en reageren hier dan ook vaak erg enthousiast op.

Vrijwilligers
De begeleiding van deze ruiters is erg belangrijk. Begeleiders hoeven zelf geen ruiter te zijn maar omgaan met paarden moet ook voor hen plezierig zijn. Onder leiding van Sanne van Mullekom, de eigenaresse van de manege, kan er wekelijks gereden worden en meestal is de begeleiding voor een ruiter één op één. Vooral voor de maandagmiddag is uitbreiding van vrijwilligersgroep erg gewenst. Voor de deze vrijwilligers is er een kleine vergoeding beschikbaar. Voorop staat echter het plezier samen met ruiter en paard. Heb je interesse of wil je meer informatie, dan meld je  bij Ruitersportcentrum Seurenheide via telefoon 06 - 2288 8083. Natuurlijk is het ook leuk om een keer een kijkje te komen nemen.


Geef je snel op via 06 - 2288 8083 want vol is vol

Lampionnentocht te paard en wandeltocht
Op zaterdagavond 5 november vanaf 18.30 uur zal er voor de vele ruiters van Ruitersportcentrum Seurenheide en wandelaars weer een lampionnentocht te paard of te voet georganiseerd worden. Deze jaarlijks georganiseerde tocht in de directe omgeving van de manege is elk jaar weer een succes voor de ruiters en begeleiders, ouders of gewone wandelaars. Deze tocht is voor alle ruitertjes en ruiters die rijden of lessen op de manege, maar ook voor iedereen die een avondwandeling wil maken. Meer dan 2000 lichtjes en lampionnen markeren een route door het prachtige landschap rond de manege en de omgeving. Een ritje te paard in de donkere avonduren is voor zowel ruiter als paard een uitdaging. Na de tocht is er gelegenheid voor een kop soep en een pannenkoek in het pop-up restaurant. Voor de kinderen valt er van alles te knutselen.