Afbeelding
Foto: Chris Smits

Siebengewald, economisch hart van gemeente Bergen

Algemeen Ondernemers

Siebengewald | Daar waar in de overige dorpen van de gemeente Bergen er steeds meer bedrijven sluiten blijft de roep om winkelruimtes in Siebengewald onverminderd groot. Kwamen vroeger vooral op zon- en feestdagen de Duitse kooptoeristen de grens over, tegenwoordig is het elke dag gezellig druk en komen doordeweeks ook steeds meer bezoekers uit eigen regio. 

Van oudsher heeft het grensdorp altijd al een aantrekkingskracht gehad op onze oosterburen. Vroeger kwamen ze vooral voor koffie, boter, kaas en sigaretten, maar tegenwoordig komt de Duitser ook steeds meer om gezellig te funshoppen. De mix van aanbod maakt Siebengewald zo aantrekkelijk, je kunt er terecht voor kleding tot drogisterijartikelen en van een vers visje tot homedeco, er is voor elk wat wils. Onlangs is er nog een sportkleding outlet en een Barbercafé bij gekomen. 

Supermarkt de 2 Brüder is een belangrijke spil in het geheel. Winkelmanager Henk Muijsenberg geeft aan blij te zijn met de locatie en noemt onder andere de saamhorigheid tussen de verschillende ondernemers de kracht van het succes. 

Erik Lanting is eigenaar van het grootste deel van het onroerend goed en exploiteert samen met zijn vrouw budget drogisterij ‘Haldie’. Toen hij in 2008 startte als ondernemer van de H&P had hij een duidelijke visie. “Er moest van alles wat komen, zodat het elkaar versterkt, en we merken nu dat dat is gelukt”, aldus Lanting.

Het zijn niet alleen de bedrijven die aan de grote parkeerplaats gevestigd zijn, maar ook de overige ondernemers aan de Gochsedijk zorgen voor de Siebengewaldse succesformule. 

In tegenstelling tot winkelcentrum Mosaïque in Nieuw Bergen, waar jaarlijks een flink bedrag aan gemeenschapsgeld in wordt gepompt voor de promotie en ontwikkeling, houden de ondernemers in Siebengewald hun eigen broek omhoog. 

Afgelopen dinsdag was het Allerheiligen, dus veel Duitse klanten en voor de Siebengewaldse midden-stand weer een groot succes.

Afbeelding
Afbeelding