Den Asseldonk wordt ingezet als crisisnoodopvang
Den Asseldonk wordt ingezet als crisisnoodopvang Foto: Optisport
Poll

THT onderzoek Asseldonk kost 25000 euro

Algemeen Maatschappelijke discussie Politiek

Nieuw Bergen | Als het aan het college van B&W van de gemeente Bergen ligt komt er een onderzoek dat 25000 euro kost waaruit moet blijken wat de beste oplossing voor Den Asseldonk is.

“Het pand is oud en moeilijk te verduurzamen”, aldus wethouder Ponjee in de commissie vergadering. Er zijn verschillende opties, zoals een complete renovatie, nieuwbouw op dezelfde locatie en nieuwbouw op een nieuwe locatie.

POLL

Wat moet er met Den Asseldonk gebeuren?

Complete renovatie op de huidige locatie

Nieuwbouw op de huidige locatie

Nieuwbouw op een nieuwe locatie (nader te bepalen)

Opmerkelijk
Het blijft hoogst opmerkelijk dat de gemeente in 2015 nog tonnen in Den Asseldonk heeft geïnvesteerd om het toekomstbestendig te maken. Hierbij is het zwembad omgebouwd tot feestzaal, waarbij exploitant Optisport had aangegeven minimaal 36 extra evenementen waarbij deze zaalgrootte nodig was te gaan organiseren. Tot op heden heeft Optisport nauwelijks extra evenementen georganiseerd. Daarnaast zou Optisport in het verlengde van de grote verbouwing zelf de toiletten en kleedkamers renoveren, ook hiervan is niets terecht gekomen.

Wel heeft de gemeente inmiddels tonnen extra aan Den Asseldonk gespendeerd waarbij telkens is gezegd “dit is het laatste gemeenschapsgeld dat richting Den Asseldonk gaat”.