Alle jubilarissen werden in het zonnetje gezet
Alle jubilarissen werden in het zonnetje gezet Foto: Fanfare Helpt Elkander

Jubilarissen ‘Helpt Elkander’ gehuldigd

Kunst en Cultuur Kunst & cultuur

Afferden | Tijdens het Caeciliafeest van fanfare Helpt Elkander werden onlangs de jubilarissen Gemma van de Ven en Frans Laarakkers gehuldigd. Gemma werd gefeliciteerd met haar 60-jarig jubileum en Frans voor zijn 25-jarig jubileum.

Gemma van de Ven werd dus in het zonnetje gezet voor haar 60-jarig lidmaatschap. Toen Gemma bij de vereniging kwam als saxofonist was zij een van de eerste vrouwelijke leden in die tijd. In de loop der jaren groeide het aantal vrouwelijke muzikanten en tegenwoordig zijn ze zelfs in de meerderheid. Gemma is bestuurslid geweest en zette zich ook in op andere gebieden voor de vereniging. Nu zorgt ze voor alle attenties en zorgt ze dat er bij lief en leed een kaartje bezorgd wordt. Na 60 jaar is Gemma nog steeds een spelend lid.

Frans Laarakkers werd gefeliciteerd met zijn 25-jarig jubileum. Frans is jaren actief geweest met het bespelen van de tuba. Nu speelt hij geen instrument meer, maar blijft hij wel actief bij de vereniging betrokken in zijn nieuwe rol als spreekstalmeester.

Daarnaast werd ook iedereen die tussen de 10 en 25 jaar lid is gehuldigd met de bronzen onderscheiding, en dat waren er best een heleboel. Gefeliciteerd allemaal!