Kom de sfeer proeven bij het Elzendaalcollege
Kom de sfeer proeven bij het Elzendaalcollege Foto: Dennis Vloedmans fotografie

Open Huis Genneps Elzendaalcollege

Algemeen Jeugd voor Jeugd

Gennep | Sfeer proeven, dat is het voornaamste doel van het Open Huis van het Elzendaalcollege. Leerlingen van groep 7 en 8 zijn samen met hun ouders, verzorgers en andere belangstellenden van harte welkom.

Leerlingen krijgen tijdens het Open Huis niet alleen uitleg over de verschillende vakken, maar mogen ook zelf proefjes doen, muziek maken, tekenen, sporten en nog veel meer. Het Elzendaalcollege houdt op woensdag 1 februari van 15.30 tot 20.30 uur Open Huis aan de Stiemensweg 40 in Gennep.

Passies en Dromen
De eerste twee leerjaren volgen de leerlingen het project Passies en Dromen. Twee lesuren per week is er ruimte voor dans, workshops musical, fotografie, judo, graffiti, drummen, duiken, techniek, uiterlijke verzorging en koken, dier en natuur of muziek en sport.

Sportklas
Naast de reguliere gymlessen, kiezen leerlingen bij het project Passies en Dromen voor twee uur per week extra sport. Over de leerjaren verspreid gaan leerlingen skiën, fitnessen, kanoën, abseilen en mountainbiken.

Opleiding tot vakman of vakvrouw
Er is een toenemende vraag naar personeel in o.a. de zorg, techniek, horeca en ICT. Op Elzendaalcollege Gennep kunnen leerlingen kiezen voor de praktijkprofielen Zorgen Welzijn (Z&W), Dienstverlening en Producten (D&P) of voor Produceren, Installeren en Energie (PIE).

HAVO/VWO
Elzendaalcollege Gennep biedt onderwijs op havo/vwo-niveau voor leerjaar 1, 2 en 3. Daarna kunnen leerlingen eenvoudig doorstromen naar de vestiging in Boxmeer.

Anglia
Leerlingen volgen naast de reguliere lessen Engels, extra Engelstalig onderwijs in de vorm van Anglia. Tijdens deze lessen wordt alleen Engels gesproken. Anglia wordt afgesloten met een internationaal erkend certificaat.

Meer informatie
Meer informatie over het open huis van Elzendaalcollege Gennep op 1 februari en Elzendaalcollege Boxmeer 8 februari is te vinden op www.elzendaalcollege.nl.