Dit wou ik ff kwijt

Ik schrijf dit verhaal omdat er zoveel negatieve geluiden en verhalen zijn en deze een grote invloed hebben op ons welzijn en gevoel. Natuurlijk moeten we de kop niet in het zand steken, maar waar we geen invloed op hebben, zoals bijvoorbeeld de landelijke politiek, Oekraïne, Syrië, Sywert van Lienden, Thierry Baudet, etcetera, zouden we moeten parkeren zodat we er geen last van hebben. 


We moeten het dichter bij huis zoeken en genieten van het feit dat we in een van de mooiste gemeenten "qua natuur" van Nederland wonen. Dat we een College van B&W hebben die het beste met de inwoners van de gemeente voor hebben. Dat de ambtenaren, binnen de regelgeving, hun best doen om de inwoners van de gemeente ter wille te zijn. Laten we blij zijn met de Coalitie die we hebben en ons niet storen aan geluiden die proberen de coalitie in een kwaad daglicht te zetten. Dat er oppositie is is prima en houd de coalitie scherp, maar uiteindelijk moeten we het samen doen, en mijn overtuiging is dat we met positivisme verder komen dan met negativisme.


Een goed voorbeeld is de goede samenwerking met de nieuw partij Dorpsbelangen. Neem ook het initiatief 'Bergen Energie Neutraal in 2030'. Hierbij legt Bergen de lat hoog, maar wat is er mis met deze ambitie? Helemaal niets en laten we blij zijn dat we als gemeente zelfstandig zijn en een positieve begroting hebben waardoor de lasten relatief laag gehouden kunnen worden t.o.v. andere gemeenten.

Al met al laten we proberen positief te zijn en blijven en ons niet laten beïnvloeden door negatieve geluiden.


Zo dit wou ik ff kwijt.
Nog iets, We gaan toch wel stemmen op 15 maart?
Nog een klein stemadvies mijner zijde:
Stem voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Stem voor behoud van de aarde. Stem voor het milieu.