Het belooft weer een prachtige kleurrijke carnavalsstoet te worden
Het belooft weer een prachtige kleurrijke carnavalsstoet te worden Foto: Chris Smits

Halfvastenoptocht Offere is een feest voor iedereen

Afferden | Op zaterdag 18 maart 2023 vindt het Halfvasten evenement plaats in Afferden. Uit eerdere edities is al gebleken dat het een fantastische dag is voor heel veel mensen uit een grote regio. Wat kijkt iedereen er weer naar uit dat het weer kan! Aankomende editie heeft iets nieuws, een ingerichte plek aan de route voor bezoekers die mindervalide zijn. Want: de Halfvastenoptocht Offere is een feest voor iedereen! 


Nog één keer mooie, grote, kleurrijke carnavalswagens bekijken. Ruim 60 creaties met honderden deelnemers zullen het dorp kleuren deze dag. De carnavalisten komen uit 26 verschillende dorpen, dit zorgt voor een diversiteit aan wagens, creaties en uitstraling.


Toegankelijk evenement
Nieuw dit jaar, is een ingerichte plek op een toplocatie aan de route voor de mindervalide bezoeker. Zo kunnen ook zij volop genieten van de stoet die voorbij trekt. Het podium is geplaatst bij het Kapelleke, er kan dichtbij geparkeerd worden en de locatie is voorzien van een invalidetoilet. De organisatie vindt het belangrijk dat het evenement voor iedereen toegankelijk is. 


Voorbereiding
De organisatie is maanden bezig geweest met alles in gang te zetten om ook dit jaar er weer een prachtige dag van te maken. Dit gaat verder dan alleen de wagens in de stoet mee te laten trekken. Denk aan het benaderen van sponsoren, overleg met samenwerkingspartners en het werven van vrijwilligers. Dan is het nog alleen zaak dat de weergoden goed gezind zijn en het een zonnige en stralende dag laten worden! Zorg dat je zaterdag 18 maart om 14.00 uur in Afferden bent, dan wordt het startschot gelost!

Wil je meer weten? Check de Facebookpagina van HVOO of kijk op de website:

https://hvoo.nl 

Afbeelding