Afbeelding
Foto: Danielle

Lammetjesdagen plezier voor jong en oud

Algemeen Hobby & vrijetijd Jeugd voor Jeugd Natuur

Nieuw Bergen | Ook dit jaar heeft de herder twee dagen zijn schaapskooi opengesteld voor het publiek. Jong en oud zijn massaal op de traditionele Lammetjesdagen af gekomen om de lammetjes te bekijken en de speciale ‘Lammetjesroute’ te wandelen. Dit is een korte wandeling met vragen en opdrachten, waarmee jonge kinderen (en hun ouders) van alles leren over schapen, heidebeheer en natuur.  

Vol passie beantwoord de herder alle vragen, hij is trots dat er dit jaar ruim 80 lammetjes zijn geboren, veertig eenlingen en 20 tweelingen. De jonge ooitjes blijven in de kudde en nemen de plaats in van de oude moederdieren. 

Op de vraag of de herder zich zorgen maakt over de oprukkende wolf antwoord hij “het is een kwestie van tijd dat de wolf zich ook hier meld, rondom de schaapskooi is er een speciale afrastering met stroom gemaakt, maar ik loop ook vaak met de kudde los op de hei”. 

Kleurwedstrijd

Ook dit jaar kunnen kinderen weer meedoen met de kleurwedstrijd in het teken van de lammetjesdagen. Illustrator Cindy Brans heeft hiervoor een gloednieuwe kleurplaat ontworpen. Download de kleurplaat hieronder, of haal hem op bij de schaapskooi tijdens de lammetjesdagen of op het gemeentehuis.

Kleur de kleurplaat zo mooi mogelijk in en lever hem vóór maandag 17 april in bij het gemeentehuis. Vergeet niet om uw contactgegevens op de achterkant van de kleurplaat te schrijven. Alle deelnemers krijgen een leuke herinnering én maken kans op een mooie prijs. De kleurplaten komen te hangen in de werkkamer van de burgemeester.

Download hier de kleurplaat >>>>

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding