Hou jij van de Maasduinen?

Steeds vaker betrap ik mezelf erop dat ik 'stiekem' trots ben op de regio waarin ik woon, leef en recreƫer. De Maasduinen; voor de een is het maar een naam, maar voor mij voelt het steeds vaker als mijn thuis. Het is niet dat ik ergens midden in de bossen woon, nee het is juist de trots die ik voel als ik dwars door onze gemeente toer op m'n scootertje.

We klagen allemaal over wat er allemaal niet (meer) is, maar vergeten datgene wat er wel is te koesteren, te omarmen. Natuurlijk 'knoaj' ik ook graag en baal ik dat sommige dingen maar niet van de grond komen of ellenlang op zich laten wachten. Maar toch durf ik hardop te zeggen "Ik hou van de Maasduinen", durf jij dat ook?

De komende tijd gaat er nog veel gebeuren in onze gemeente, er gaat eindelijk gebouwd worden, hoe pakt de fusie tussen de voetbalclubs uit en waar komt het nieuwe sportpark, welke toekomst hebben onze boeren en komt de wolf hier definitief wonen? Zomaar een paar vragen waarop voorlopig niemand een duidelijk antwoord op kan geven. Maar welk antwoord er ook komt, ik laat me niet gek maken want;
"Ik hou van de Maasduinen" ..... en jij?