Team du Bert is er bijna klaar voor
Team du Bert is er bijna klaar voor Foto: Eigen

Team du Bert weer klaar voor monsterklus

Algemeen Maatschappelijke discussie Sport

Siebengewald | Vorig jaar hebben Wesley Brons en Peter Beumers uit Siebengewald het initiatief gestart om, door deel te nemen aan de ‘Tour du ALS’ geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte ALS. De vader van Wesley, Bert Brons leed aan deze verschrikkelijke spierziekte en is hieraan overleden.

Ook dit jaar zal Team du Bert deelnemen aan dit evenement waarbij op donderdag 8 juni de Mont Ventoux in Frankrijk drie keer bedwongen zal moeten worden. Het team bestaat naast Wesley en Peter uit Dirk van Hanswijk, Nick Janssen, Roel Custers, Michel Ströher, Paul van den Hoogen en Rob Janssen. 

Afgelopen donderdag 11 mei werd het team na een trainingsronde aangenaam verrast. De loods van D’n Boerenbond was omgetoverd tot een feestruimte waar familie en vrienden hen opwachtte om hun steun uit te spreken, en pastoor Rick Blom de fietsen heeft ingezegend voor een voorspoedige en veilige deelname.


Ook heeft het team een prachtig shirt mogen ontvangen, ontworpen door Michiel Thomassen. “Mooi om te zien hoe betrokken iedereen is en het wordt eens te meer duidelijk dat we het met een lach en een traan gaan doen”, aldus Wesley. “Allemaal extra motivatie om deze berg drie keer te gaan bedwingen op 8 juni.”

Waar het team vorig had ingezet op een streefbedrag van 5000 euro, werd voor deze editie de lat hoger gelegd op 15.000 euro. De teller staat inmiddels op 36 procent, dus donaties zijn nog van harte welkom. Dat kan snel en veilig via deze link >>>>