Afbeelding
Foto: Nico Sijberts

Column | Groene loper uit voor EWC spelers

Algemeen Column Ingezonden

Column | Al jaren gaat het voetbalniveau hard achteruit in de gemeente Bergen, maar er gloort hoop aan de horizon. Met de komst van MSH Maasduinen zou het zomaar eens kunnen dat er weer voldoende spelers zijn om een paar fatsoenlijke elftallen samen te stellen, zodat het ambitieniveau ergens richting derde en misschien wel tweede klasse kan liggen.


De nieuwe Maasduinenclub is voor de buitenwereld in een sneltreinvaart tot stand gekomen, maar achter de schermen leek het af en toe wel een stoptrein. Maar uiteindelijk hebben Montagnards, Stormvogels ‘28 en HRC ‘27 een eersteklas kaartje weten te bemachtigen voor deze denderende TGV. De nieuwe club heeft al een definitieve naam, logo en zelfs nieuwe clubkleuren waarin op een ludieke wijze er een knipoog is naar de drie verenigingen die aan de wieg van deze nieuwe voetbalbaby hebben gestaan.


En hoe zit het dan met Well en Wellerlooi? De twee clubs hebben lang aan elkaar gesnuffeld maar helaas zonder vruchtbaar resultaat, waarbij EWC zelfs nog aan de andere kant van de Maas is gaan sjansen maar die liefde was niet wederzijds. Onlangs hebben de leden van de Wellse club vóór deelname aan MSH Maasduinen gestemd, maar wel pas na volgend jaar. Jammer dat EWC niet eerder op de sneltrein is ingestapt. Nu lijkt het erop dat de club roem- en visieloos ten onder gaat zonder één enkele verwijzing in de nieuwe club.


Toch zou het goed zijn voor alle dorpen van de gemeente als er straks een eerste elftal staat met spelers vanuit elk kerkdorp, pas dan kun je volgens mij pas spreken van een succes. Daarom hoop ik dat MSH Maasduinen de ‘groene’ loper uitlegt voor de spelers van EWC en eventueel ook die van RESIA.

Zoals een oer-EWC-supporter tegen mij zei “al speult er maar één Wellse jonge in het urst van Maasduinen, dan zit ik langs de lijn te kieken”. De bal is nu aan de spelers om te scoren voor succes.

Chris Smits