Afbeelding
Foto: Andrei Sergeev

Herdenking van oorlogsslachtoffers in Well

Algemeen Hobby & vrijetijd Kunst & cultuur Maatschappelijke discussie

Well | Op zondagochtend 10 maart begon om 10.00 uur in de Sint-Vituskerk van Well een ontroerende Herdenkingsdienst ter nagedachtenis aan de slachtoffers van oorlogsgeweld. De dienst werd gekenmerkt door kaarsen, koren en inspirerende melodieën die uit de luidsprekers klonken.

Tijdens de dienst werden hartverscheurende verhalen voorgelezen, zoals dat van een jonge vrouw en haar neefje die omkwamen door een granaatexplosie. Na de dienst bezochten de aanwezigen een monument ter ere van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. 


Bloemen werden gelegd en toespraken zijn gehouden. Mensen gaan naar huis met verschillende gedachten, maar met dezelfde hoop dat oorlog niet meer naar Well zal komen, en dat er geen namen meer zullen worden toegevoegd aan deze steen bij de kapel.

Een bijzonder eerbetoon vond plaats aan luitenant Gerald Daffy, die met zijn heldhaftige daad Well behoedde voor nog meer verwoesting tijdens de oorlog. De herdenking eindigde met de hoop dat oorlog nooit meer naar Well zal komen en dat er geen namen meer aan het monument toegevoegd zullen worden.


Foto: Andrei Sergeev

Het evenement werd georganiseerd door het archief van Well.

Andrei Sergeev

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Op zondag omhelst de lentezon Well vanaf 's ochtends vroeg, en in de Sint-Vituskerk begint de Herdenkingsdienst.
Afbeelding
In het midden staan 17 kaarsen met foto's. Koren en muzikanten zijn uitgenodigd, en uit de luidsprekers klinken inspirerende melodieën.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding