Afbeelding
Foto: Simone & Radboud

Bomvolle Klaproos voor Berger Muzikanten en St’astni Muzikanti

Video Hobby & vrijetijd VIDEO

Op zondagmiddag 10 maart 2024 was het eindelijk weer zover dat er heerlijke muziek te beluisteren viel van een combinatie-optreden van de Berger Muzikanten en de Vrolijke Muzikanten uit Noord-Brabant met de prachtige naam St’astni Muzikanti.

Het bleek een ongelooflijk succes, dit optreden van beide orkesten want de bezoekers bleven maar binnenstromen zodat er nog heel veel tafels en zeer veel stoelen aangesleept moesten worden. De eerste vijf kwartier was het de beurt aan de Berger Muzikanten, die met heel veel enthousiasme en passie hun muzikale talenten ten gehore brachten onder de bezielende leiding van Frank Knoops.


Ook de “spreekstalmeester” liet vol vuur van zich horen en stimuleerde het voltallige publiek om regelmatig mee te klappen en dat werd dan ook graag gedaan met deze inspirerende muziek.

Na een kwartiertje herorganiseren van het podium was het de beurt aan de St’astni Muzikanti. De negen heren en één dame lieten met prachtige werken met Moldavische blaasmuziek en Böhemische klanken de zaal ook nu weer volop genieten van stimulerende en opzwepende muziek onder leiding van Henri van Breugel. Het was een machtig mooi samenspel van een orkest dat pas in het voorjaar van 2023 is opgericht, maar dat ze nog zo kort samen muziek maken was echt niet merkbaar. Het was een fantastisch mooi staaltje van muzikaal kunnen.


Radboud & Simone Brouwer

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding