Jan Roelofs werd met een bezoekje verrast in Maasduinen Staete
Jan Roelofs werd met een bezoekje verrast in Maasduinen Staete Foto: Fanfare Nooit Gedacht

Bijzondere jubilarissen bij fanfare Nooit Gedacht

Algemeen Familieberichten Hobby & vrijetijd Kunst & cultuur

Wellerlooi | Dit jaar heeft fanfare Nooit Gedacht twee bijzondere jubilarissen: Jan Roelofs en Sjeng Theeuwen zijn maar liefst 70 jaar lid van de vereniging. In verband met de hoge leeftijd en gezondheid Jan en Sjeng heeft het bestuur ervoor gekozen om met de huldiging niet te wachten tot het gebruikelijke moment tijdens het Platzconcert.

Vrijdagavond 8 maart bracht voorzitter Jeanine Roelofs samen met bestuursleden Twan van Rhee en Tasja van Soest een bezoek aan Jan Roelofs in Maasduinen Staete, waar Jan sinds een tijdje woont. Jan heeft jarenlang bas bij de fanfare gespeeld, is voorzitter van de fanfare geweest en een aantal jaren geleden is Jan benoemd tot erelid van de fanfare. Jan was blij verrast met het bezoek en dubbel zo verrast toen hij de reden van het bezoek hoorde. Jeanine richtte een kort woordje tot Jan, waarna door haar het insigne (Misty goud met twee zirkonia’s) bij Jan werd opgespeld. Natuurlijk hoorde daar ook een oorkonde en een bos bloemen bij. Een aantal weken eerder was er een digitale serenade opgenomen, die deze avond aan Jan werd getoond. Jan genoot van de muziek en vond het leuk om de leden weer eens te zien (al was het via een scherm). Na het ‘officiële’ gedeelte werden er onder het genot van koffie en een lekker stukje vlaai (geregeld door drie broers van Jan) herinneringen opgehaald.


Sjeng en Truus werden verrast door Fanfare Nooit Gedacht

Zaterdagmiddag 9 maart togen voorzitter Jeanine Roelofs en bestuurslid Tasja van Soest naar Tuindorp om Sjeng Theeuwen te verrassen. Ingrid Mulders (dochter van Sjeng en spelend- en bestuurslid bij de fanfare) was al in huize Theeuwen aanwezig. Ook Sjeng was blij verrast om de bestuursleden binnen te zien komen. Hij en zijn vrouw Truus hadden eerder al eens uitgerekend dat in 2024 het 70-jarig jubileum van Sjeng bij de fanfare zou zijn, maar Sjeng had totaal niet verwacht dat dit het moment zou zijn dat hij werd gehuldigd. Het oorspronkelijke idee was dat Sjeng woensdag 6 maart naar de repetitie zou komen waar hij dan gehuldigd zou worden. Helaas was dit om gezondheidsredenen niet mogelijk. Sjeng heeft jarenlang saxofoon bij de fanfare gespeeld. Toen dit niet meer ging, is Sjeng lid van de fanfare gebleven en was hij tot voor kort een trouwe bezoeker van concerten en de eerste repetitie van de maand.

Truus spelde het insigne (ook een Misty gouden met twee zirkonia’s) bij Sjeng op en voorzitter Jeanine overhandigde de bloemen en de oorkonde. En natuurlijk werd de digitale serenade ook aan Sjeng getoond. Onder het genot van een kopje koffie en lekker stukje vlaai werd er nog fijn nagepraat.