Afbeelding
Foto: Eigen

Klimtoertocht Rondom de Totenhügel

Algemeen Hobby & vrijetijd Sport

Siebengewald | ‘De Totenhügel’, een straatnaam en een beklimming in de regio Nederrijnse Heuvelrug met een lengte van circa 0,7 kilometer. De hiernaar genoemde regionale wielerklassieker Rondom de Totenhügel wordt al decennialang georganiseerd door de Siebengwaldse fietsclub TWC Noord Limburg, en kent dit jaar een vernieuwde route in een vertrouwde omgeving.

Ieder jaar vindt deze toertocht voor wielrenners plaats op Tweede Paasdag en dus dit jaar op maandag 1 april .Er zijn drie afstanden; 80, 100 en 125 kilometer, die over compleet uitgepijlde en autoluwe wegen gaan met als startpunt café De Heidebloem in Siebengewald.

Er wordt gestart tussen 8.00 en 10.00 uur en inschrijving is voor NTFU leden 6 euro en voor niet leden 8 euro. Om deze toertocht te kunnen organiseren en tot een succes te maken hebben vele vrijwilligers hun medewerking toegezegd. Deze vrijwilligers zorgen voor het veilig parkeren bij de startlocatie, inschrijven van de deelnemers en het assisteren bij het oversteken van drukke wegen. Het verwachte aantal deelnemers ligt tussen de 500 en 1000, afhankelijk van de weersomstandigheden.