Afbeelding
Foto: Irina Metleva

Vrouwelijke ondernemersochtend bij De Mariaschool

Algemeen Ingezonden Ondernemers

Bergen | Zo’n 25 enthousiaste vrouwelijke ondernemers woonden een bijzonder evenement bij in de Mariaschool. Op Internationale Vrouwendag werd hier een ontbijt voor vrouwelijke ondernemers gehouden en op het programma van deze prachtige ochtend stonden onder meer een wandeling, een heerlijk ontbijt en een lezing.

Bianca Jans organiseerde perfect een zeer uitgebreid en heerlijk ontbijt voor de gasten van het evenement. Allemaal vrouwelijke creatieve onderneemsters: startend, al langer bezig met plannen om voor zichzelf te beginnen. In een gezellige sfeer leerden de dames elkaar kennen en kletsten ongedwongen, wachtend op de lezing die zou plaatsvinden.

De lezing werd gegeven door Natalie Vossenberg van Fox Organizing. Zij is een Professional Organizer en Virtual Assistant. De titel van de lezing was ‘Organiseren kun je leren!’ en de onderwerpen die aan bod kwamen waren: de uitdagingen van een ondernemer, meer overzicht en structuur in je genomen beslissingen en weekplanning, tips voor focus, overzicht en productiviteit.

Hierna ontving Natalie prettige, positieve, enthousiaste reacties. “Bijvoorbeeld dat het goed was om te horen dat er niet één juiste manier is, dat je moet kijken naar hoe iemand is, hoe iemand werkt en het soort werk dat iemand doet. Verder heb ik teruggekregen dat het een hele fijne verbindende ochtend was, inspirerend, fijn verteld met leuke voorbeelden, herkenning en fijne herinneringen. Er is iemand die waarschijnlijk heeft aangegeven nog een vervolgafspraak te willen en een iemand vroeg of ik ook een masterclass kan geven voor andere ondernemers.”

Ook Lisa Lemmerling deelde haar indrukken. Ze heeft haar bedrijf al vele jaren ontwikkeld. Met ‘Hand in Hand’ is zij negen jaar geleden begonnen om mensen met een verstandelijke/ lichamelijke beperking individueel te begeleiden. “Het ontbijt was erg leuk en lekker! Fijn om andere ondernemende vrouwen te ontmoeten op een fantastisch locatie. Het was leerzaam om met andere vrouwen te sparren, hun verhaal te horen, waar zij tegenaan lopen in het ondernemerschap? Het er samen over hebben werkte voor mij heel verbindend”, aldus Lisa.

Irina Metleva

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding