Kom een kijkje nemen en steun het goede doel
Kom een kijkje nemen en steun het goede doel Foto: Eigen

Sporten voor het goede doel in Heijen

Sport Maatschappelijke discussie Sport

Heijen | Op 9 en 10 december 2023 doet een team van CrossFit Gennep mee aan de 24AMRAP Challenge: een wereldwijde sportwedstrijd, waarin élk uur een nieuwe workout wordt gedaan. Op de sportlocatie aan De Grens 6i in Heijen wordt gedurende 24 uur - van zaterdag 9 december 12.00 uur tot zondag 10 december 12.00 uur - gesport voor het goede doel.

Tijdens deze challenge doet de Gennepse sportclub graag iets extra’s voor de Stichting Voedselbank Limburg-Noord. De missie van de voedselbank is het ondersteunen van mensen met zeer weinig leefgeld. Dat gebeurt door het beschikbaar stellen van voedselpakketten. Hiermee wordt tegelijkertijd ook verspilling van voedsel tegengegaan.

“In de ware geest van CrossFit, waar community centraal staat, bundelen wij onze krachten voor de Voedselbank in de regio Limburg-Noord. Als inwoner van de gemeente Venray, en met CrossFit leden uit onder andere de gemeenten Bergen en Gennep, weet ik hoe belangrijk het is om lokaal actief te zijn en mensen te helpen waar mogelijk”, aldus Jan Rooster, eigenaar CrossFit Gennep. “Als krachtsporters staan wij niet alleen voor fysieke kracht, maar ook voor de kracht van samen zijn en samen geven. We geloven dat in een gezonde maatschappij iedereen met de feestdagen iets lekkers op tafel moet hebben kunnen staan.”

Verder zal er tijdens de 24AMRAP Challenge ook aandacht worden besteed aan het Duchenne Parent Project, om onderzoek te versnellen naar een behandeling of een geneesmiddel voor Duchenne spierdystrofie. Als je met Duchenne spierdystrofie wordt geboren, breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Al op jonge leeftijd krijgen kinderen problemen met lopen, springen en uiteindelijk ademhaling. Met deze actie zetten wij ons in voor kinderen met zieke spieren voor een beter en langer leven!

“Duchenne spierdystrofie komt in mijn familie voor. Ik heb van dichtbij gezien hoe verschrikkelijk het is als steeds meer spieren in je lichaam niet meer meewerken”, zegt Wendy Buijssen, deelneemster aan de 24AMRAP Challenge. Duchenne komt met name voor bij jongens, maar ook meisjes en vrouwen kunnen draagster zijn van de spierziekte. “Zoals ikzelf”, vult Wendy aan. “Dat betekent dat ik als draagster van de spierziekte het Duchenne-gen ook kan overdragen aan mijn kinderen. Ik heb dus extra veel motivatie om mijn spieren 24 uur lang in te gaan zetten voor onderzoek naar deze vreselijke spierziekte.”

De gehele opbrengst van dit evenement gaat naar de Voedselbank Limburg-Noord en het Duchenne Parent Project. “We gaan er samen voor om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Samen tillen we niet alleen zware gewichten van de grond, we tillen ook levens op. Join us as we lift for a good cause”, sluit Jan af.


PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT