Sjoerd van Dijk uiterst rechts op het podium
Sjoerd van Dijk uiterst rechts op het podium Foto: Judo Ryu Maasduinen

Sjoerd van Dijk 3e van Limburg en kwalificeert zich voor het NK

Sport Sport

Roermond | Op zondag 4 februari vond het Districtskampioenschap Limburg in de leeftijdscategorie -18 jaar in Roermond plaats. De districtskampioenschappen die dit weekend in de 7 judodistricten van Nederland werden gehouden, gelden als kwalificatietoernooi voor het NK. Sjoerd van Dijk kwam uit in de klasse tot 60 kilogram. 

Een gunstige loting zorgde voor een bye in de eerste ronde. De volgende ronde werd gelijk een zware. Na een waza-ari achterstand, kwam Sjoerd in een houdgreep terecht waar hij zich niet meer uit kon vechten. Wetende dat hij geen enkele partij meer mocht verliezen om de herkansing door te komen, vocht hij zich in de derde ronde terug en scoorde een ippon met een mooie sasae-tsuri-komi-ashi (beenworp). Dit bracht hem tot de partij om het brons. 

Inmiddels goed in het toernooi, scoorde Sjoerd binnen een halve minuut een waza-ari met een o-soto-gari (beenworp). Bijna gaf hij zijn voorsprong nog weg toen zijn tegenstander hem in een houdgreep probeerde vast te pinnen. Uiteindelijk wist Sjoerd een inzet over te nemen met tani-otoshi (offerworp) wat hem het winnende punt opleverde. 

Met deze prestatie mag hij zich derde van Limburg noemen en heeft hij zich gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap op 17 februari in Den Haag. Hier mag hij strijden met de 28 beste judoka van Nederland in de gewichtsklasse tot 60 kilogram. 

“Succes Sjoerd en geniet er vooral ook van!”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT